Uppsamlingskärl av stål

Uppsamlingskärl av stål för lagring av miljöfarliga eller brandfarliga ämnen

23. december 2014

Uppsamlingskärl av stål

Stahlauffangwanne

Säker och lagenlig lagring av farliga ämnenn

Hos oss hittar du marknadens mest omfattande utbud av uppsamlingskärl i stål. Uppsamlingskärl av stål finns i förzinkat eller lackerat utförande används vid lagring av miljöfarliga eller brandfarliga ämnen, som oljor eller lacker.

Vi har ett brett sortiment av stålkar. Vi har rätt produkt oavsett om du ska lagra småbehållare, 200-litersfat eller 1 000-litersbehållare (IBC): från enskilda behållare till lagring av 8 IBC.  Liksom för alla andra materialutföranden finns även uppsamlingskärl av stål som golvkar, i underkörningsbar version eller i mobilt utförande med hjul. Beroende på hur du vill lagra behållarna använder du en gallerdurk av förzinkat stål eller placerar dem direkt i uppsamlingskärlet.

23. december 2014

Uppsamlingskärl av plast

Kunststoffauffangwanne

Uppsamlingskärl av plast för behovsanpassad lagring av farliga ämnen

Uppsamlingskärl av plast är helt korrosionsfria. De lämpar sig därför bäst för lagring av frätande medier. Våra uppsamlingskärl av plast är skarvfria och tillverkas av miljövänlig polyeten (PE). Det sörjer för god beständighet mot syror, baser och oljor. Våra plastkar uppfyller kraven i miljöbalken.

Plastkaren finns i utförande för placering på marken, som underkörningsbar version med gaffelfickor eller i flyttbart utförande med rullar.

Sortimentet omfattar även många olika storlekar. Från modellen för lagring av 1 fat till sådana med kapacitet för 2 IBC, som även klarar lagring av 8 fat, hittar du en bred produktpalett. Med gallerdurkar av polyeten eller förzinkat stål kan uppsamlingskärl av plast anpassas perfekt till ämnet som ska lagras. Dessutom har vi modeller med uppsamlingskupor för direkt lagring av IBC eller pallar.

23. december 2014

Rostfritt stål

EdelstahlauffangwanneUppsamlingskärl av rostfritt stål

Uppsamlingskärl av rostfritt stål ger långvarigt skydd mot korrosion vid lagring av aggressiva vätskor som syror och baser.

Uppsamlingskärlet av rostfritt stål finns i två utföranden: som golvkar för uppställning på marken eller som underkörningsbar version med gaffelfickor för säker transport inom anläggningen. Våra uppsamlingskärl av rostfritt stål finns i två utföranden: med gallerdurk av stål eller rostfritt stål. Välj dessutom mellan kar av rostfritt stål med lagringskapacitet för 1 till 8 fat à 200 liter eller för 1 till 2 1 000-litersbehållare (IBC).

23. december 2014

Golvkar

BodenwanneGolvkar för säker lagring på pallar

I vårt utbud av golvkar hittar du ett mångsidigt sortiment av alla typer av uppsamlingskärl som är avsedda för lagring direkt på marken eller på en pall.

Sortimentet sträcker sig från laboratoriekar för lagring av småbehållare, exempelvis för poolkemikalier, via WHW-uppsamlingskärl i storformat för stora lagerytor, till kompletta paneler och ytskyddssystem.

23. december 2014

Avtappningsstationer

AbfüllstationAvtappningsstationer för säker avtappning av farliga ämnen

Avtappningsstationer är, liksom alla andra uppsamlingskärl, tillverkade av stål (lackerade/förzinkade) eller plast (polyeten – PE). De består av uppsamlingskärl och fatbockar och lämpar sig därmed mycket väl för avtappning av miljöfarliga vätskor ur fat eller IBC till små behållare.

  Avtappningsstationer av polyeten används för syror och baser, motsvarigheten av stål för miljöfarliga och brandfarliga vätskor. Tack vare den säkra avtappningen över uppsamlingskärlet skyddar avtappningsstationen mot miljöskador. Vårt utbud av avtappningsstationer kompletteras av mångsidiga alternativ för alla behov samt många tillbehör.

Hos oss hittar du avtappningsstationer för fat och IBC. Vårt breda sortiment av avtappningsstationer täcker allt från ett 60-litersfat till utföranden för fyra 200-litersfat. Vid IBC-lagring räcker avtappningsstationens kapacitet för en till tre IBC.

23. december 2014

Uppsamlingskärl

Auffangwanne zur sicheren Lagerung von GefahrstoffenUppsamlingskärl för säker lagring av farliga ämnen

Hos oss hittar du många lösningar för ansvarsfull hantering av farliga ämnen. Om du vill lagra miljöfarliga vätskor ger våra uppsamlingskärl den säkerhet du behöver.Uppsamlingskärl i onlineshopen

Beroende på vilket ämne som ska lagras använder du uppsamlingskärl av olika material för att garantera optimal resistans mot kemikalierna. Stålkar skapar säkerhet vid lagring av miljöfarliga och brandfarliga ämnen. Gaffelfickor gör uppsamlingskärlen mer mobila och lätta att transportera. I utförande utan gaffelfickor lämpar sig stålkar som golvkar för lagring på marken eller för placering på pall. Uppsamlingskärl av plast lämpar sig särskilt väl för säker lagring av syror och baser, men även för oljor. Uppsamlingskärl av rostfritt stål används vid lagring av frätande kemikalier i fat och småbehållare. Även här sörjer integrerade gaffelfickor för maximal flexibilitet och stor rörlighet. Avtappningsstationer ger optimalt skydd vid om- och avtappning. De hjälper dig att undvika spill och skyddar på så sätt mot nedsmutsning av marken och mot att miljöfarliga ämnen kommer ut i grundvattnet.

Tips för lagring av farliga ämnen i uppsamlingskärl:

Ett uppsamlingskärl ska minst kunna ta upp innehållet i den största behållaren plus minst 10 % av den lagrade volymen. I ett vattenskyddsområde krävs tillstånd för lagring av farliga ämnen. För att tillstånd ska erhållas måste de uppsamlingskärl som används rymma hela den lagrade volymen.